10 annosta
2 pkt rouheisia ruisleipäviipaleita (esim. Real)
1 dl hyvää kasvislientä tai maitoa
Täyte 1
200 g Hyvä Apaja kylmäsavulohiviipaleita
100 g piparjuurella maustettua tuorejuustoa
2 rkl maitoa tai kermaa
Täyte 2
1 kurkku
2 dl maustamatonta paksua jogurttia
1 sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
150 g fetajuustoa murennettuna
suolaa ja mustapippuria
Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
tilkka maitoa tai kermaa
2–3 dl hienonnettuja yrttejä (sitruunamelissaa, tilliä, oreganoa, ruohosipulia)
Koristeluun
300 g Hyvä Apaja kylmäsavulohiviipaleita
tuoreita yrttejä
salaattisiemeniä
Tee täytteet ja kokoa kakku edellisenä iltana, sillä paras voileipäkakku vaatii yön jääkaapissa.
Edellisenä päivänä: valmista ensin täytteet & kokoa kakku.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen keskikokoinen vuoka (n. 20 x 25 cm) kelmulla. Leikkaa leipäviipaleista kantit ohuelti pois. Lado vuoan pohjalle kerros leipäviipaleita (n. 6 kpl). Kostuta viipaleet maidolla tai hyvällä kasvisliemellä.
Lusikoi päälle toinen täytteistä. Tee jälleen leipäkerros, kostuta se ja levitä päälle jäljellä oleva täyte. Peitä täyte leipäkerroksella, kääri kelmu tiukasti kiinni ja nosta vuoka jääkaappiin yöksi.
Tarjoilupäivänä:
Avaa kelmu ja kumoa voileipäkakku tarjoiluvadille.
Notkista tuorejuusto kermalla tai maidolla. Kuorruta voileipäkakku kauttaaltaan ohuella tuorejuustokerroksella. Hienonna yrtit ja taputtele ne kakun reunoille.
Levitä pinnalle kylmäsavulohiviipaleet ja viimeistele pinta muutamalla yrtinoksalla ja salaattisiemenillä.