fb

Kalapyörykkävuoka

4 hengelle

Ainekset

1 pussi Hyvä Apaja Kirjolohipyöryköitä
250g palsternakkaa
250g porkkanaa
1 tl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
50 g retiisiä
1 sitruuna

Mummonkurkut
200 g avomaankurkkua tai kurkkua
0,5 dl rkl väkiviinaetikkaa
0,5 dl vettä
0,25 dl sokeria
0,5 dl tiliä

Koristeluun
Tuoretta tilliä ja ruohosipulia

Tarjoiluun
1 purkki Hyvä Apaja Remouladekastiketta

Valmistusohje

1. Laita uuni päälle 200 asteeseen.
2. Pese ja kuori avomaankurkut ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Sekoita etikka, vesi ja sokeri keskenään purkissa hölskyttäen, lisää kurkkuviipaleet ja tilli, anna maustua n. 20 min.
3. Pese porkkanat & palsternakat ja pilko ne noin peukalon pään kokoisiksi lohkoiksi. Kaada juurekset uunivuokaan, mausta oliiviöljyllä, suolalla ja hunajalla. Paahda kuumassa uunissa noin 8 min ja lisää Hyvä Apaja Kirjolohipyörykät ja paahda vielä noin 6 min.
4. Pese ja viipaloi retiisi ohuiksi siivuiksi. Halutessasi hienonna yrtit.
5. Mausta vuoka sitruunamehulla ja koristele retiisisiivuilla ja yrteillä. Tarjoile Hyvä Apaja Remouladekastikkeen kanssa.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Hyvä Apaja

Ahvenanmaa on monenmoisten merenelävien ja merestä elävien koti. Ja saariston ensimmäinen apaja, josta tarinamme alkoi 1934.
Tutustu tarinaamme
users