Skagen katkarapusalaatti
Markkinoiden rapupitoisin skagen!
Uuniin
8 kpl raitajuuri tai punajuuri (jos isoja niin puolet määrästä)
15 kpl pieniä kiinteitä perunoita (esim. siikli)
4 rkl rypsiöljy
4 tl suola
ripaus kuminansiemeniä
3 rkl vaalea balsamicoetikka
Salaattiin
2 kpl sydänsalaatti
2 dl herneitä (tuore/pakaste)
2 rasiaa Hyvä Apaja Skagen katkarapusalaattia
1 rasia Hyvä Apaja Remouladekastiketta
tuoretta tilliä ja ruohosipulia
oliiviöljyä
1. Lämmitä uuni 210 asteeseen.
2. Pese raitajuuret ja perunat, leikkaa molemmat lohkoiksi. Lado juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja mausta suolalla ja kuminansiemenillä. Paahda juurekset uunissa 22-25 min kunnes ovat kypsiä.
3. Mausta kuumat juurekset balsamicoetikalla ja anna jäähtyä.
4. Pese ja revi salaatti, asettele lautasen pohjalle ja kasaa päälle juurekset ja herneet sekä Hyvä Apaja Skagen katkarapusalaatti.
5. Koristele salaatti tuoreilla yrteillä ja lisää halutessasi Hyvä Apaja Remouladekastiketta. Voit myös kaataa päälle vielä hyvää oliiviöljyä.