Savumuikkuherkku
100 % suomalaista kalaa!
2 rasiaa Hyvä Apaja Savumuikkuherkkua
6-8 palaa ruislimppua, esim. Oululaisen Jälkiuuniviipaleet / muuta vaaleaa leipää / tai esim. ruisnappeja
Lisäksi
tuoretta ruohosipulia tai tilliä
Halutessasi
pikkelöityä tai hienonnettua punasipulia
Tarjoile 100% suomalaisesta kalasta valmistettu Hyvä Savumuikkuherkku ruisleivältä tai ruisnapilta. Savumuikkuherkku sopii hyvin myös vaalean leivän päällä – kokeile esim. paahdetun patongin tai vaalean rieskan päällä. Tiesitkö, että koukuttavan hyvät Hyvä Apaja salaatit valmistetaan Porvoossa?
Ohjeella teet n. 12-15 suupalaa.
1. Siivuta ruislimppu tai muu leipä. Leikkaa leivästä puolikkaita siivuja suorakaiteen tai kolmion muotoon, tai stanssaa pienellä lasilla pyöreitä paloja (halkaisijaltaan n. 5cm). Lado leivät tai rapeat ruisnapit lautaselle tai muuhun laakeaan tarjoiluastiaan.
2. Lusikoi Hyvä Apaja Savumuikkuherkkua leipäpalojen päälle n. 1 tlk (n. 20g) / per leipä.