fb

Savumuikkuherkkupalat

10 min
6 hlö

Ainekset

2 rasiaa Hyvä Apaja Savumuikkuherkkua
6-8 palaa ruislimppua, esim. Oululaisen Jälkiuuniviipaleet / muuta vaaleaa leipää / tai esim. ruisnappeja

Lisäksi
tuoretta ruohosipulia tai tilliä

Halutessasi

pikkelöityä tai hienonnettua punasipulia

Valmistusohje

Tarjoile 100% suomalaisesta kalasta valmistettu Hyvä Savumuikkuherkku ruisleivältä tai ruisnapilta. Savumuikkuherkku sopii hyvin myös vaalean leivän päällä – kokeile esim. paahdetun patongin tai vaalean rieskan päällä. Tiesitkö, että koukuttavan hyvät Hyvä Apaja salaatit valmistetaan Porvoossa?

Ohjeella teet n. 12-15 suupalaa.

1. Siivuta ruislimppu tai muu leipä. Leikkaa leivästä puolikkaita siivuja suorakaiteen tai kolmion muotoon, tai stanssaa pienellä lasilla pyöreitä paloja (halkaisijaltaan n. 5cm). Lado leivät tai rapeat ruisnapit lautaselle tai muuhun laakeaan tarjoiluastiaan.
2. Lusikoi Hyvä Apaja Savumuikkuherkkua leipäpalojen päälle n. 1 tlk (n. 20g) / per leipä.

 

Vinkki

  • Leikkaa halutessasi päälle kylmäsavulohesta pieniä paloja.
  • Viimeistele halutessasi tuoreella ruohosipulilla tai tillillä.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Hyvä Apaja

Ahvenanmaa on monenmoisten merenelävien ja merestä elävien koti. Ja saariston ensimmäinen apaja, josta tarinamme alkoi 1934.
Tutustu tarinaamme
users