8 bitar
2 små squash eller en medelstor
en nypa salt
saften från 1 citron
100 g naturell färskost
2 tsk pepparrotskräm
2 tsk pepparrotskräm
1 paket (100 g) Hyvä Apaja Kallrökt regnbågslax, skivad
1 dl finhackad gräslök (eller dill)
Tvätta squashen och hyvla tunna, långa strimlor av den med osthyvel eller mandolin. Bred ut skivorna på ett bakplåtspapper och strö salt på ytan. Pressa citronsaft över. Låt stå en stund.
Smaksätt färskosten med pepparrotskräm och svartpeppar.
Torka av squashstrimlorna med hushållspapper. Placera skivor av kallrökt regnbågslax ovanpå (skär vid behov laxskivorna i mindre delar, så att de räcker tillI). Bred färskost på laxskivorna och strö gräslök över. Rulla ihop squashskivorna så att du får täta, fyllda rullar, och lägg upp på serveringsfat. Servera genast!