Skagen katkarapusalaatti
Markkinoiden rapupitoisin skagen!
16 kpl (500 g) isoa paahtoleipäviipaletta
3 rasiaa (420 g) Hyvä Apaja Skagen katkarapusalaattia
Sitruunalla maustettua vettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g creme fraischea
n. 100-150 g katkarapuja
1/2 sitruuna
tilliä, rucolan versoja tai herneenversoja
-
16 kpl (500 g) isoa paahtoleipäviipaletta
2 rasiaa (400 g) Hyvä Apaja Savukalasalaattia
Sitruunalla maustettua vettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g creme fraischea
n. 100-150 g kylmäsavulohta
1/2 sitruuna
tilliä, rucolan versoja tai herneenversoja
Tämä voileipäkakku on helppo valmistaa, sillä täytteen kanssa oikaistaan ja täytteenä toimii valmis katkaraputäyte tai lohitäytete. Voileipäkakku kootaan kätevästi leipävuokaan tai kelmun päälle. Tämän osaat vaikka et olisi ennen tehnyt voileipäkakkua!
Resepti toimii pohjana kahdelle eri voileipäkakulle: Toast Skagen -voileipäkakku valmistuu Hyvä Apaja Skagen-katkarapusalaatista ja Lohivoileipäkakku käytetään Hyvä Apaja Savulohisalaattia. Salaatit ovat laktoosittomia ja gluteenittomia, joten näillä valmistuu myös gluteeniton voileipäkakku.
Ohjeella teet n. 10-12 annosta.
Tämän katkarapuvoileipäkakun inspiraationa toimii klassinen katkarapuvoileipä Toast Skagen. Halutessasi käytä koristeluun katkarapua, sitruunaa, tilliä ja mätiä. Hyvä Apaja Skagen-katkarapusalaatti on markkinoiden rapupitoisin skagen - katkarapusalaatissa on runsaat 41% laadukkaita, MSC-sertifioituja liemikatkarapuja! Tiesitkö, että koukuttavan hyvät Hyvä Apaja salaatit valmistetaan Porvoossa?
1. Vuoraa suoralaiteen muotoinen leipävuoka kelmulla (vuoan koko n. 10x30, 1 L).
2. Leikkaa paahtoleipäviipaleista ohuesti reunat pois ja vuoraa kakkuvuoan pohja leivällä. Kostuta pohja sitruunavedellä.
3. Levitä pohjakerroksen päälle 1,5 rasiaa Skagen-katkarapusalaattia, ja lado päälle paahtoleipäkerros. Älä kostuta tätä kerrosta. Levitä 1,5 rasiaa Skagen-katkarapusalaattia toisen kerroksen täytteeksi ja lado paahtoleipäkerros täytteen päälle. Voit halutessasi kostuttaa myös päällimmäisen kerroksen sitruunavedellä.
4. Kelmuta vuoka hyvin ja anna vetäytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
5. Notkista tuorejuusto creme fraischella ja levitä tai pursota kuorrute haluamallasi tavalla kakun päälle.
6. Koristele kakku katkaravuilla, yrteillä ja syötävillä kukilla.
Tässä voileipäkakkujen klassikossa maistuu kylmäsavulohi. Halutessasi käytä koristeluun kylmäsavulohta, sitruunaa, tilliä ja rucolan versoja. Hyvä Apaja Savukalasalaatti on herkullinen sekoitus kylmäsavulohta, surimia ja cavi-art merilevävalmistetta majoneesin joukossa.
1. Vuoraa suoralaiteen muotoinen leipävuoka kelmulla (vuoan koko n. 10x30, 1 L).
2. Leikkaa paahtoleipäviipaleista ohuesti reunat pois ja vuoraa kakkuvuoan pohja leivällä. Kostuta pohja sitruunavedellä.
3. Levitä pohjakerroksen päälle 1 rasia Hyvä Apaja Savulohisalaattia, ja lado päälle paahtoleipäkerros. Älä kostuta tätä kerrosta. Levitä 1 rasia Hyvä Apaja Savulohisalaattia toisen kerroksen täytteeksi ja lado paahtoleipäkerros täytteen päälle. Voit halutessasi kostuttaa myös päällimmäisen kerroksen sitruunavedellä.
4. Kelmuta vuoka hyvin ja anna vetäytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
5. Notkista tuorejuusto creme fraischella ja levitä tai pursota kuorrute haluamallasi tavalla kakun päälle.
6. Koristele kakku katkaravuilla, yrteillä ja syötävillä kukilla.