En plåt eller 2 stora runda pizzor
Pizzabotten
2,5 dl vatten
1 påse torrjäst
1 tsk salt
2 msk matolja
5–6 dl vetemjöl
Fyllning
1 dl röd pesto
300 g Hyvä Apaja kallrökt lax, skivad
2 bollar mozzarella
10 gröna oliver
1 tsk torkad oregano
en näve ruccola
Rör ut torrjästen i rejält fingervarmt vatten. Tillsätt salt och matolja. Rör ner vetemjölet i vätskan och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under duk på en dragfri plats till dubbel storlek.
Kavla degen till pizzabotten och pensla på röd pestosås. Stek i ugn i 225-grader i ca 10-15 minuter. Lägg kallrökta laxskivor, oliver och skivad mozzarella på den varma pizzan. Strö över rucola och oregano enligt egen smak. Njut som varm med en fräsch sallad.
Tips!
Bjud på förrätt Hyvä Apaja Rökta räkor med aioli dipp.