4 annosta
400 g perunaa
1 palsternakka
1 fenkoli
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
1 l kalalientä
150 g Hyvä Apaja Kylmäsavulohiviipaleita
n. 170 g katkarapuja liemessä
2 dl kermaa
2 tl Dijon-sinappia
2 rkl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
(suolaa)
1 dl tilliä hienonnettuna
Kuori ja kuutioi perunat ja palsternakka. Pese ja suikaloi fenkoli ja hienonna sipuli.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää kalaliemi ja keitä kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Suikaloi kylmäsavulohi ja valuta katkaravut.
Lisää keittoon kerma, sinappi, sitruunamehu sekä mustapippuria. Kiehauta ja lisää aivan lopuksi lohisuikaleet ja katkaravut.
Hauduta 1–2 minuuttia, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
Viimeistele hienonnetulla tillillä ja tarjoile hyvän leivän kera.