4 portioner
400 g potatis
1 palsternacka
1 fänkål
1 lök
2 msk rypsolja
1 l fiskbuljong
150 g Hyvä Apaja kallrökt lax, skivad
170 g (1 förpackning) räkor i lag
2 dl grädde
2 tsk Dijonsenap
2 msk citronsaft
en nypa svartpeppar
(salt)
1dl finhackad dill
Skala och tärna potatisen och palsternackan. Tvätta och strimla fänkålen, hacka löken.
Hetta upp rypsoljan i en kastrull och fräs grönsakerna snabbt. Tillsätt fiskbuljongen och låt koka tills potatisen är nästan mjuk. Strimla den kallrökta laxen och låt räkorna rinna av.
Tillsätt grädde, senap, citronsaft och svartpeppar. Låt koka upp. Rör på slutet ner laxstrimlorna och räkorna.
Låt sjuda i 1–2 minuter, smaka av med en nypa salt vid behov.
Toppa med finhackad dill och servera ett gott bröd till.