fb

Hyvä Apaja ja Eckerö Line yhteistyössä vastuullisen kirjolohen puolesta

Hyvä Apaja on käynnistänyt yhteistyön Eckerö Linen kanssa edistääkseen kotimaisen kirjolohen käyttöä entistä laajemmin. Yhteistyö keskittyy saariston puhtaissa vesissä kasvatettuun kirjoloheen, joka on korvannut norjalaisen lohen Buffet Eckerö -ravintolan tarjonnassa syksystä 2024 alkaen. Tämä muutos tukee molempien yritysten arvoja: vastuullisuutta, laatua ja kotimaisuutta.

Hyvä Apajan ahvenanmaalainen korkealaatuinen kalavalikoima, kuten tuore ja savustettu kirjolohi, graaviviipaleet, kirjolohenmäti ja suositut kalapyörykät rikastuttaa niin ravintoloiden kuin kotikeittiöidenkin tarjontaa.

"Meille on tärkeää voida tarjota asiakkaillemme laadukasta ja vastuullisesti tuotettua kalaa. Kalan alkuperä ja tuoreus ovat avainasemassa, ja kotimaisen raaka-aineen käyttäminen on olennainen osa vastuullisuusstrategiaamme", kertoo Eckerö Linen asiakaspalvelujohtaja Kaisa Kartano.

Kirjolohta saariston parhaimmilta apajilta

Ahvenanmaalla, saariston puhtaissa ja raikkaissa vesissä kasvatettu kirjolohi on tunnettu erinomaisesta maustaan ja rakenteestaan. Hyvä Apaja tekee tiivistä yhteistyötä Storfjärdens Fisk Ab:n kanssa, joka on ollut alan edelläkävijä vuodesta 1988. Avomerikasvatuksessa kalojen hyvinvointi on etusijalla. Korkean veden kirkkaus ja voimakkaat virrat tarjoavat kalalle luonnollisen ja terveellisen kasvuympäristön. Lyhyen matkan päässä Eckeröstä sijaitseva kalankasvattamo toimittaa ensiluokkaista kirjolohta Hyvä Apajalle, jossa kala käsitellään huolellisesti laadun ja tuoreuden takaamiseksi.

Storfjärdens Fiskin kasvatusmenetelmät ovat kärsivällisiä ja vastuullisia. Kalankasvatus toteutetaan kalan luonnollisia tarpeita kunnioittaen, ja kaloja ruokitaan ympäri vuoden puhtaalla ja ravitsevalla rehulla, joka sisältää muun muassa Itämerestä pyydettyä silakkaa. Näin kasvatettu kirjolohi on paitsi maukasta, myös ekologisesti vastuullinen valinta.

Hyvä Apaja kotimaisen kirjolohen laatua takaamassa

Hyvä Apaja on tunnettu innovatiivisista ja vastuullisista kalatuotteistaan, jotka vastaavat vaativien ammattikeittiöiden ja kuluttajien tarpeisiin. Hyvän Apajan Ahvenanmaan tuotantolaitoksessa kirjolohta käsitellään huolella alusta loppuun. Kala leikataan, savustetaan ja pakataan nykyaikaisin menetelmin, jotka säilyttävät sen tuoreuden ja maun. Lisäksi Hyvän Apajan valikoimaan kuuluvat suositut kalapullat, graavi- ja kylmäsavukirjolohi sekä erilaiset kalasalaatit.

Yhteistyö Hyvä Apajan ja Eckerö Linen välillä tuo matkustajille vastuullisesti tuotetun kirjolohen, joka on kasvatettu saariston kirkkaissa ja puhtaissa vesissä. Lisäksi se hurmaa sekä puhtaalla maullaan että ensiluokkaisella laadullaan. Tämä kumppanuus on erinomainen esimerkki siitä, miten suomalainen osaaminen, vastuullisuus ja laadukkaat raaka-aineet yhdistyvät unohtumattomiksi makuelämyksiksi.

Tervetuloa maistelemaan Ahvenanmaan parhaita paloja Eckerö Linella! Yhdessä teemme jokaisesta matkasta hieman herkullisemman.

Suosituimpia Hyvä Apaja -tuotteita

UUTUUS

Koukuttavan hyvät annosateriat

Hyvä Apaja -annosateriat valmistuvat aidoista ja laadukkaista raaka-aineista, ja niissä on roppakaupalla makua. Maista maukkaat, upouudet annosateriat uuniperunasta ja valitse suosikkisi.
Lue lisää

Kaikki kalasta

Uudistunut Hyvä Apaja
Muutoksista näkyvin on uusi pakkausdesign, jossa saariston sininen meri yhdistyy raikkaaseen väripariin.
Lue lisää
Lohen leikkausasteet
Lohi- ja kirjolohifileet luokitellaan fileen viimeistelyn perusteella viiteen erilaiseen leikkausasteeseen.
Lue lisää
Suomen kalalajit
Hyvä Apaja -valikoimasta löydät suosituimpia suomalaisia kalalajeja.
Lue lisää

Hyvä Apaja

Ahvenanmaa on monenmoisten merenelävien ja merestä elävien koti. Ja saariston ensimmäinen apaja, josta tarinamme alkoi 1934.
Tutustu tarinaamme