Hyvä Apaja » Reseptit » Savukirjolohi peruna-kurkkusalaatilla

Savukirjolohi peruna-kurkkusalaatilla

4 annosta

Ainekset

1 kpl Hyvä Apaja savukirjolohi (n. 1 kg)

(1 lime)

Peruna-kurkkusalaatti:

600 g perunoita keitettynä

1 kurkku

1 salottisipuli

3 rkl kapriksia

3 rkl rypsiöljyä

2 rkl valkoviinietikkaa

ripaus suolaa ja mustapippuria

Kastike:

2 dl maustamatonta jogurttia

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

1 dl sitruunamelissaa hienonnettuna

suolaa ja mustapippuria

ripaus sokeria

Valmistusohje

Asettele savukirjolohi vadille tai lautaselle esille. Voit halutessasi puristaa kalan pinnalle hieman limemehua.

Paloittele keitetyt ja kuoritut perunat reiluiksi paloiksi. Halkaise kurkku pituussuunnassa ja poista siemenet esim. teelusikalla. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Hienonna salottisipuli. Sekoita kulhossa perunakuutiot, kurkkuviipaleet, sipulisilppu ja kaprikset. Lisää joukkoon rypsiöljy, valkoviinietikka ja hieman suolaa ja mustapippuria. Sekoita varovasti, ettei peruna rikkoonnu.

Sekoita erillisessä kulhossa jogurttikastikkeen ainekset. Tarjoile perunasalaatti ja jogurttikastike savustetun kirjolohen lisukkeena.

Reseptiin liittyvät tuotteet
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Vaihde: 020 773 8200
KULUTTAJAPALVELU
Puh. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-raportit