Saariston kalatacot
1 pussia Hyvä Apaja Saariston kalapyöryköitä
1 prk Hyvä Apaja Remouladekastiketta
7 kpl pieniä tortillalettuja
yrttejä annosten koristeluun
limelohkoja tacojen kanssa (valinnainen)
Punakaalisalaatti
150 g punakaalia
1 iso porkkana
1 iso lehtikaalin lehti
1 lime
2 rkl öljyä
¼ pnt tilliä (tai jotain muuta yrttiä, esim. korianteria)
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl kuminansiemeniä
½ tl suolaa
⅓ tl rouhittua mustapippuria
3 rkl auringonkukansiemeniä
1. Valmista punakaalisalaatti. Raasta pestyt porkkanat karkeaksi raasteeksi. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Poista lehtikaalin lehtiruodit ja leikkaa lehdet suikaleiksi. Lisää kasvikset kulhoon.
2. Lisää kulhoon kasvisten kanssa puristettu limen mehu, raastettu valkosipulinkynsi, öljy sekä mausteet (tilliä lukuunottamatta), sekoita. Anna maustua. Hienonna tilli ja sekoita se sekä siemenet salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.
3. Valmista kalatacot. Lämmitä tacoletut pakkauksen ohjeen mukaisesti. Täytä tacot laittamalla sisälle ensin vähän remoulade kastiketta. Lisää seuraavaksi punakaalisalaattia ja 2 kpl uunissa, airfryesissä, pannulla tai mikrossa lämmitettyä kalapyörykkää. Viimeistele tuoreella tillillä.
Vinkki! Ylimääräinen Remouladekastike kannattaa laittaa tarjolle ruokapöydälle, jotta sitä voidaan lisätä tarvittaessa tacojen sisälle.