Saariston kalapita
1 pussia Hyvä Apaja Saariston kalapyöryköitä
1 prk Hyvä Apaja Remouladekastiketta
7 kpl valmiita pitaleipiä
yrttejä annosten koristeluun
Punakaalisalaatti
150 g punakaalia
1 iso porkkana
1 iso lehtikaalin lehti
1 lime
2 rkl öljyä
¼ pnt tilliä (tai jotain muuta yrttiä, esim. korianteria)
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl kuminansiemeniä
½ tl suolaa
⅓ tl rouhittua mustapippuria
3 rkl auringonkukansiemeniä
1. Valmista punakaalisalaatti. Raasta pestyt porkkanat karkeaksi raasteeksi. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Poista lehtikaalin lehtiruodit ja leikkaa lehdet suikaleiksi. Lisää kasvikset kulhoon.
2. Lisää kulhoon kasvisten kanssa puristettu limen mehu, raastettu valkosipulinkynsi, öljy sekä mausteet (korianteria lukuunottamatta), sekoita. Anna maustua. Hienonna korianteri ja sekoita se sekä siemenet salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.
3. Valmista kalapitat. Lämmitä pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaisesti. Täytä tacot laittamalla sisälle ensin vähän remoulade kastiketta. Lisää seuraavaksi punakaalisalaattia ja 2 kpl uunissa, airfryesissä, pannulla tai mikrossa lämmitettyä kalapyörykkää. Viimeistele tuoreella korianterilla.
Vinkki! Ylimääräinen Remouladekastike kannattaa laittaa tarjolle ruokapöydälle, jotta sitä voidaan lisätä tarvittaessa pitaleipien sisälle.