1 nippu vihreää parsaa
1 rkl rypsiöljyä
1 kurkku
1 l mansikoita
2–3 kerää salaattia
500 g Hyvä Apaja Graavilohiviipaleita
200 g fetajuustoa
3 dl maustamatonta jogurttia
2 limetin mehu ja 1 kuori
0,5–1 tl suolaa
0,5–1 tl sokeria
mustapippuria
1 tl dijon-sinappia
2 dl tuoretta minttua tai basilikaa hienonnettuna
Leikkaa parsojen tyvestä pois noin 2 cm pituinen puiseva pala. Paloittele parsat 3–4 cm pätkiksi. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja paista parsoja 2–3 minuuttia. Kaada parsat lautaselle hetkeksi odottamaan ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
Pese ja halkaise kurkku. Leikkaa viipaleiksi. Puhdista ja puolita mansikat ja puolita. Revi salaatit haarukkapaloiksi.
Levitä isolle vadille salaatti, kurkkuviipaleet ja mansikat sekä graavilohiviipaleet. Asettele päälle parsat ja murenna vielä pinnalle fetajuusto. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa hyvin vispilöiden. Tarkista maku. Kaada kastike salaatille ja tarjoile!
Hyvä Apaja -graavilohiviipaleita saat myös pienemmissä paketeissa. Halutessasi voit korvata graavilohisiivut kylmäsavulohisiivuilla. Jos taas kaipaat salaatin lisukkeeksi sinappisempaa makua, kokeile kastikkeeksi Hyvä Apajan Sinappikastiketta lohelle.