fb

Savukirjolohi-pinaattimakaronilaatikko

60 min
4 hengelle

Ainekset

1 pussi Hyvä Apaja Savukirjolohisuikaletta
300 g makaronia
200 g tuoretta pinaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 l vettä
2 kalaliemikuutiota
1 prk (130 g) smetanaa
1 kananmuna
100 g juustoraastetta
½ dl hienonnettua tilliä
öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kiehauta 1 litra vettä ja liuota siihen 2 kalaliemikuutiota. Keitä makaroni kalaliemessä lähes kypsäksi. Ota keitinlientä 3 dl talteen ja valuta makaronit.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla hetken aikaa. Lisää savukirjolohisuikaleet ja anna niiden saada hiukan väriä.
3. Lisää pannulle pinaatti ja kypsennä, kunnes se kutistuu. Sekoita joukkoon tilli, valutetut makaronit ja 2/3 juustosta. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Yhdistä 3 dl kalalientä, smetana ja kananmuna.
5. Voitele noin 20 x 26 cm uunivuoka. Kaada savukirjolohi–pastaseos vuokaan ja kaada päälle kalaliemi-smetanaseos.
6. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
7. Ripottele pinnalle loppu juusto ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Hyvä Apaja

Ahvenanmaa on monenmoisten merenelävien ja merestä elävien koti. Ja saariston ensimmäinen apaja, josta tarinamme alkoi 1934.
Tutustu tarinaamme
users