fb

Teresa Välimäen Kirjolohibowl korealaisittain

Alle 30 min
4 hengelle

Ainekset

2 pussia Hyvä Apaja Savukirjolohisuikaleita
2 rkl paahdettua seesamiöljyä
ripaus suolaa
1 rkl limemehua
2 rkl seesaminsiemeniä

Kastike
2 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl limemehua
1 tl hunajaa
(ripaus suolaa)

Lisäksi
1 pussi pikanuudeleita
4 dl kuumaa vettä
200 g kaalia tai punakaalia
1 kurkku
n. 100 g babypinaattia tai rapeaa salaattia
200 g edamamepapuja
chilimajoneesia
rouhittuja maapähkinöitä
limelohkoja

Valmistusohje

1. Kuumenna seesamiöljy paistinpannulla. Lisää kirjolohisuikaleet ja paista, kunnes suikaleiden pinta saa hiukan väriä.
2. Mausta kirjolohisuikaleet ripauksella suolaa ja limemehulla. Ripottele joukkoon seesaminsiemenet. Jäähdytä hieman.
3. Keitä vettä kattilassa tai vedenkeittimessä. Lisää pikanuudelit kulhoon, kaada kuuma vesi pikanuudeleiden päälle ja anna turvota noin 5 minuuttia. Valuta hyvin.
4. Suikaloi kurkku ja kaali tai punakaali. Kääntele kaali- ja kurkkusuikaleet nuudeleiden joukkoon.
5. Sekoita kastikkeen ainekset ja lusikoi sitä kasvisten päälle.
6. Jaa pinaatti tai salaatti tarjoilukulhojen pohjalle. Nostele päälle nuudeli-kasvisseosta ja lusikoi viereen edamamepapuja sekä kirjolohisuikaleita. Viimeistele kulho chilimajoneesiraidoilla, maapähkinöillä sekä limelohkolla.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Hyvä Apaja

Ahvenanmaa on monenmoisten merenelävien ja merestä elävien koti. Ja saariston ensimmäinen apaja, josta tarinamme alkoi 1934.
Tutustu tarinaamme
users