Mango-katkarapusalaatti
40 % rapuja!
Kastike
1,5 dl vaalea tahini
4 rkl maanpähkinävoita
n. 1 dl kylmä vesi
2 rkl oliiviöljy
2 rkl limemehu
1 rkl sriracha-kastike (tai oman maun mukaan)
1 rkl soijakastike
2 tl hieno sokeri
0,5 tl hieno merisuola
Kulhoon
Mustaa riisiä, keitä ohjeen mukaan (huom. pitkä keittoaika!)
4 dl kuorittuja edamamepapuja
2 kpl avokadoa
1 pkt mungpavun ituja (n. 150-200 g)
1 pkt baby pinaattia (n. 100 g)
2 rasiaa Hyvä Apaja Mango-katkarapusalaattia tai Hyvä Apaja Chili-katkarapusalaattia
Lisäksi
koristeluun seesaminsiemeniä
tuoretta tilliä tai minttua
1. Keitä musta riisi tai muu haluamasi riisi kulhon pohjaksi. Huom! Mustan riisin keittoaika vaihtelee valmistajan mukaan (n. 40-60min).
2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna tekeytyä vähintään 15 min. Valmis kastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti ainakin viikon.
3. Kasaa annos syvään kulhoon: lautasen pohjalle riisiä ja omiksi segmenteiksi edamamepapuja, avokadoa, pinaattia ja ituja sekä Hyvä Apaja Mango-katkarapusalaattia tai Hyvä Apaja Chili-katkarapusalaattia.
4. Koristele tuoreilla yrteillä sekä seesaminsiemenillä. Kaada tahinikastike salaatin päälle tai tarjoile erillisestä kulhosta.