600 g (2 pkt) Hyvä Apaja -muikkuja
2 pientä kananmunaa
3 dl ruisjauhoja
1–1,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 sitruunan raastettu kuori
voita ja rypsiöljyä
6 Rosamunda-perunaa
ripaus suolaa
2 rkl tuoretta timjamia
1 – 2 rkl öljyä
2 dl maustamatonta jogurttia
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Valmista ensin perunat. Viipaloi pestyt perunat ja sekoita viipaleiden joukkoon kulhossa ripaus suolaa, timjami ja öljy. Kaada perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista viipaleita pari kertaa käännellen 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset sekaisin ja anna maustua jääkaapissa muikkujen paistamisen ajan.
Perkaa ja huuhtele muikut. Kuivaa muikkuja hieman talouspaperilla.
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Kaada ruisjauhot syvälle lautaselle ja sekoita joukkoon suola, valkopippuri ja sitruunan kuoriraaste. Pyörittele muikut kananmunassa ja sitten maustetussa jauhoseoksessa.
Paista muikut rapeiksi ja kullan keltaisiksi kuumalla paistinpannulla (tai kesällä muurikassa) runsaassa voin ja öljyn seoksessa. Tarjoile paistettujen perunaviipaleiden ja sitruunajogurtin kera.