fb

Savulohisuupalat

10 min
6 hlö

Ainekset

2 rasiaa Hyvä Apaja Leppäsavukalasalaattia
6-8 palaa saaristolaisleipää tai rapeita ruisnappeja esim. Linkosuo Väinämöisen Ruisnappi

Lisäksi
tuoretta ruohosipulia tai tilliä

Halutessasi

lämminsavulohta
pikkelöityä tai hienonnettua punasipulia

Valmistusohje

Tarjoile Hyvä Apaja Leppäsavukalasalaatti saaristolaisleivältä tai rapealta ruisnapilta. Leppäsavukalasalaatista valmistat myös helpot savulohirieskarullat. Hyvä Apaja Leppäsavukalasalaatissa on runsaat 41% aidolla leppäsavulla savustettua lohta. Tiesitkö, että koukuttavan hyvät Hyvä Apaja salaatit valmistetaan Porvoossa?

Ohjeella teet n. 12-15 suupalaa.

1. Siivuta saaristolaisleipä tai muu leipä. Leikkaa leivästä puolikkaita siivuja suorakaiteen tai kolmion muotoon, tai stanssaa pienellä lasilla pyöreitä paloja (halkaisijaltaan n. 5cm). Lado leivät tai rapeat ruisnapit lautaselle tai muuhun laakeaan tarjoiluastiaan.
2. Lusikoi Hyvä Apaja Savumuikkuherkkua leipäpalojen päälle n. 1 tlk (n. 20g) / per leipä.

 

Vinkki

  • Koristele halutessasi lämminsavulohipaloin ja punasipulilla ennen viimeistelyä.
  • Viimeistele halutessasi tuoreella hienonnetulla ruohosipulilla tai tillillä.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Hyvä Apaja

Ahvenanmaa on monenmoisten merenelävien ja merestä elävien koti. Ja saariston ensimmäinen apaja, josta tarinamme alkoi 1934.
Tutustu tarinaamme
users