fb

Fiskfabriken på Åland

Fiskfabriken i Mariehamn är en av våra största anläggningar och har varit verksam i skärgården i över 35 år. Fiskfabriken ligger alldeles nära de bästa fiskeställena, så fiskens resa till fabriken är kort.

På Åland tillverkar vi de läckra Hyvä Apaja fiskbullarna, som utan tvekan är fabrikens största produkt - upp till 400 000 kg produceras årligen. Vi skär och röker även fisk och packar fiskrom. Fiskfabrikens näst största produkt är regnbågslaxfilé rökt med äkta alrök.

På vår fiskfabrik använder vi inhemsk, svensk och norsk fisk. Den åländska regnbågslaxen, vars säsong börjar på hösten och sträcker sig från oktober till januari, har en stor roll. Andra lokala fiskar, som abborre och gädda, hämtas också från närliggande områden.

Hantverket är fortfarande starkt närvarande i produktionen - packning av fisk och en del av produktionen sker för hand.

Vår fiskfabrik i Mariehamn sysselsätter 10 personer och ytterligare 25 säsongarbetare, under de mest hektiska tiderna på året.

NYHET

Skärgårdens fiskbullar

Hyvä Apaja skärgårdends fiskbullar innehåller mycket vild fisk och färska rotfrukter och finsk, glutenfri havre. Den milda rundan passar hela familjen!
Läs mer

Mest populära Hyvä Apaja-produkter

Hyvä Apaja

Åland är hem för ett brett utbud av fisk och marint liv. Och också det stället i skärgården, där vår historia började 1934.
Bekanta dig med vår historia
crosschevron-down