fb

Buddha bowl

10min + keittoaika
4 hengelle

Ainekset

Kastike
1,5 dl vaalea tahini
4 rkl maanpähkinävoita
n. 1 dl kylmä vesi
2 rkl oliiviöljy
2 rkl limemehu
1 rkl sriracha-kastike (tai oman maun mukaan)
1 rkl soijakastike
2 tl hieno sokeri
0,5 tl hieno merisuola

Kulhoon
Mustaa riisiä, keitä ohjeen mukaan (huom. pitkä keittoaika!)
4 dl kuorittuja edamamepapuja
2 kpl avokadoa
1 pkt mungpavun ituja (n. 150-200 g)
1 pkt baby pinaattia (n. 100 g)
2 rasiaa Hyvä Apaja Mango-katkarapusalaattia tai Hyvä Apaja Chili-katkarapusalaattia

Lisäksi
koristeluun seesaminsiemeniä
tuoretta tilliä tai minttua

Valmistusohje

1. Keitä musta riisi tai muu haluamasi riisi kulhon pohjaksi. Huom! Mustan riisin keittoaika vaihtelee valmistajan mukaan (n. 40-60min).
2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna tekeytyä vähintään 15 min. Valmis kastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti ainakin viikon.
3. Kasaa annos syvään kulhoon: lautasen pohjalle riisiä ja omiksi segmenteiksi edamamepapuja, avokadoa, pinaattia ja ituja sekä Hyvä Apaja Mango-katkarapusalaattia tai Hyvä Apaja Chili-katkarapusalaattia.
4. Koristele tuoreilla yrteillä sekä seesaminsiemenillä. Kaada tahinikastike salaatin päälle tai tarjoile erillisestä kulhosta.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Hyvä Apaja

Ahvenanmaa on monenmoisten merenelävien ja merestä elävien koti. Ja saariston ensimmäinen apaja, josta tarinamme alkoi 1934.
Tutustu tarinaamme
users