fb

Texmex-kirjolohipiirakka

Yli 60 min
4 hengelle

Ainekset

Pohja
1 pkt (400 g) piirakkataikina suolainen (pakaste)

Täyte
1 kpl sipuli
1kpl purjo
1kpl paprika
1 rkl öljyä
1 ps Hyvä Apaja texmex-kirjolohisuikale
½ tl suolaa
1 tl taco-mausteseosta, esim. santa maria
2 kpl kananmunaa
1 prk laktoositon ruokakerma
1 ps (150 g) juustoraaste

Päällinen
1 prk tomaattisalsa
1 prk creme fraiche
1 kpl avokado
korianteria

Valmistusohje

1. Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Aseta uuni lämpenemään 180 asteeseen.
2. Viipaloi sipuli, paprika ja purjo. Paista kevyesti öljyssä ja lisää Texmex-Kirjolohisuikaleet. Mausta seos tacomausteella ja suolalla.
3. Sekoita ruokakerma ja kananmuna keskenään kulhossa.
4. Kauli tai painele piirakkapohja piirakkavuokaan. Painele haarukalla reikiä piirakkapohjaan, jotta pohja kypsyy tasaisemmin.
5. Esipaista piirakkapohjaa uunin alimmalla tasolla noin 5 minuuttia.
6. Kaada esipaistetun piirakkapohjan päälle Kirjolohisuikalepaistos ja ripottele päälle juustoraaste. Lisää päälle vielä kerma-kananmunaseos ja paista uunissa 180 asteessa 35-45 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
7. Ripottele jäähtyneen piiraan päälle salsakastiketta ja creme fraichea.
8. Viipaloi avokado ja asettele ne piirakan päälle. Viimeistele revityllä korianterilla.

Vinkki! Aseta piirakkapohjan päälle leivinpaperi ja painoksi karkeaa merisuolaa. Tällöin pohja paistuu tasaisesti painon alla, jonka ansiosta piiraspohja pysyy rapeampana eikä vetisty.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Hyvä Apaja

Ahvenanmaa on monenmoisten merenelävien ja merestä elävien koti. Ja saariston ensimmäinen apaja, josta tarinamme alkoi 1934.
Tutustu tarinaamme
users