Leppäsavukalasalaatti
41 % lohta!
2 rasiaa Hyvä Apaja Leppäsavukalasalaattia
6-8 palaa saaristolaisleipää tai rapeita ruisnappeja esim. Linkosuo Väinämöisen Ruisnappi
Lisäksi
tuoretta ruohosipulia tai tilliä
Halutessasi
lämminsavulohta
pikkelöityä tai hienonnettua punasipulia
Tarjoile Hyvä Apaja Leppäsavukalasalaatti saaristolaisleivältä tai rapealta ruisnapilta. Leppäsavukalasalaatista valmistat myös helpot savulohirieskarullat. Hyvä Apaja Leppäsavukalasalaatissa on runsaat 41% aidolla leppäsavulla savustettua lohta. Tiesitkö, että koukuttavan hyvät Hyvä Apaja salaatit valmistetaan Porvoossa?
Ohjeella teet n. 12-15 suupalaa.
1. Siivuta saaristolaisleipä tai muu leipä. Leikkaa leivästä puolikkaita siivuja suorakaiteen tai kolmion muotoon, tai stanssaa pienellä lasilla pyöreitä paloja (halkaisijaltaan n. 5cm). Lado leivät tai rapeat ruisnapit lautaselle tai muuhun laakeaan tarjoiluastiaan.
2. Lusikoi Hyvä Apaja Savumuikkuherkkua leipäpalojen päälle n. 1 tlk (n. 20g) / per leipä.