Ruokaympyrä on hyvä opas terveellisen aterian koostamisessa. Vihanneksia, marjoja ja hedelmiä on joka aterialla, kuusi kourallista päivässä. Täysjyvävilja on paras kuidun lähde ja proteiinikin on elimistölle välttämätöntä. Kokkaamiseen ja salaatinkastikkeeksi kylmäpuristettua kasviöljyä; näin varmistat pehmeiden, sydänystävällisten rasvojen saannin.
Ja niin edelleen ja blaa blaa blaa. Montako kertaa olet lukenut saman ja montako kertaa olet pelästynyt, että kaikesta hyvästä pitää luopua tai mikään ei enää maistu miltään? Ja siksi jättänyt sen "nyt kyllä siirryn terveellisempään" -ajatuksen ja jatkanut "syön just sitä mitä haluan" -linjalla?
Mitä jos vaihtaisitkin ajattelutapaa – söisit edelleen mitä haluat, mutta päättäisit haluta syödä edes vähän terveellisemmin?
Ei se ole vaikeaa!
Jos terveellisyysmörkö pelottaa, on ensin toki hyvä tehdä itselleen selväksi pari asiaa:
Kalansyömisen lisääminen on yksi helpommista tavoista muuttaa ruokavaliota edes askeleen terveellisempää kohti. Saat monipuolisen valikoiman vitamiineja, pehmeää rasvaa, hyvälaatuista proteiinia ja ravintoaineita vähän niin kuin huomaamattasi. Lue lisää kalan terveysvaikutuksista ››
Kalaruokiin saa helposti vaihtelua
Olemme koonneet sivuillemme reseptejä, joiden avulla on helppo tehdä samasta pääraaka-aineesta hyvinkin erilaisia vaihtoehtoja. Graavilohesta teet helposti lämpimän suolaisen piirakan tai makean, juustoisen mansikkasalaatin mutta se taipuu myös grillivartaisiin.
Perehdy kalalajeihin tarkemmin ››