"Syön mitä haluan"

Ruokaympyrä on hyvä opas terveellisen aterian koostamisessa. Vihanneksia, marjoja ja hedelmiä on joka aterialla, kuusi kourallista päivässä. Täysjyvävilja on paras kuidun lähde ja proteiinikin on elimistölle välttämätöntä. Kokkaamiseen ja salaatinkastikkeeksi kylmäpuristettua kasviöljyä; näin varmistat pehmeiden, sydänystävällisten rasvojen saannin.

Ja niin edelleen ja blaa blaa blaa. Montako kertaa olet lukenut saman ja montako kertaa olet pelästynyt, että kaikesta hyvästä pitää luopua tai mikään ei enää maistu miltään? Ja siksi jättänyt sen "nyt kyllä siirryn terveellisempään" -ajatuksen ja jatkanut "syön just sitä mitä haluan" -linjalla?

Mitä jos vaihtaisitkin ajattelutapaa – söisit edelleen mitä haluat, mutta päättäisit haluta syödä edes vähän terveellisemmin?

Ei se ole vaikeaa!

Jos terveellisyysmörkö pelottaa, on ensin toki hyvä tehdä itselleen selväksi pari asiaa:

  • Herkkuateriastahan on oikeastaan aika helppoa tehdä terveellisempi – varsinkin kun kokkaa laadukkaista raaka-aineista. Ja kalaa ja kasviksiahan voi lisätä vaikka pitsaan ››
  • Terveellinen ei ole sama asia kuin mauton. Mausteilla ja yrteillä tiputat suolan määrää mausta tinkimättä. Vähennä suolaa pikkuhiljaa ja testaile eri mausteita. Mm. sitruunan ja limetin happamuus korostaa suolan makua. Aloita kalan maustamisessa perusteista kuten basilikasta, maustepippurista ja oreganosta. Kohta huomaat jo lisääväsi vaikeustasoa: anista, fenkolia, pomeranssia, sahramia...
  • "En osaa laittaa kalaa?" Höpö höpö. Moni arastelee raa'an kalan käsittelyä, mutta onneksi kalaa on saatavilla valmiiksi fileoituna sopivissa annospakkauksissa, uunivalmiina ja jopa eineksinä. (Hyvä Apaja -valikoimassa on toki myös kokonaisia kaloja.)

Kalansyömisen lisääminen on yksi helpommista tavoista muuttaa ruokavaliota edes askeleen terveellisempää kohti. Saat monipuolisen valikoiman vitamiineja, pehmeää rasvaa, hyvälaatuista proteiinia ja ravintoaineita vähän niin kuin huomaamattasi. Lue lisää kalan terveysvaikutuksista ››

Kalaruokiin saa helposti vaihtelua

Olemme koonneet sivuillemme reseptejä, joiden avulla on helppo tehdä samasta pääraaka-aineesta hyvinkin erilaisia vaihtoehtoja. Graavilohesta teet helposti lämpimän suolaisen piirakan tai makean, juustoisen mansikkasalaatin mutta se taipuu myös grillivartaisiin.

Perehdy kalalajeihin tarkemmin ››

P.S. Viisaammat ovat väittäneet, että terveellinen ruoka tuo myös hyvää mieltä.
Siis tekee onnelliseksi. Hmmm... uskallatko kokeilla?

AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Vaihde: 020 773 8200
KULUTTAJAPALVELU
Puh. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-raportit