Hyvä Apaja » Reseptit » Uunissa paistettua turskaa tomaatilla ja valkosipulilla

Uunissa paistettua turskaa tomaatilla ja valkosipulilla

4 annosta

Ainekset

800 g turskanseläkettä suurena palana,

ilman nahkaa ja ruotoja

1 keltainen sipuli, karkeasti pilkottu

4-5 tomaattia, viipaloitu

3 valkosipulinkynttä

½ punainen chili, hienoksi pilkottu

100 g tomaattipyreetä (1 dl)

1 dl valkoviiniä

1 dl oliiviöljyä

sokeria

suolaa ja pippuria

tuoretta yrttiä

½ sitruuna

Tarjoa hyvän leivän kanssa.

Valmistusohje

Laita uuni päälle 200°C. Suolaa kala laittamalla se kulhoon, jossa 1 l vettä ja 1 dl suolaa. Laita mielellään joukkoon ½ sitruunan kuori. Anna kalan suolautua 8-10 minuuttia, nosta ylös kulhosta ja kuivaa paperilla.

Lado tomaattiviipaleet uuninkestävän voidellun vuoan pohjalle ja laita turskanseläke päälle. Valmista uunissa noin 20 minuuttia kunnes sisälämpötila on noin 50°.

Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä kunnes ovat saaneet väriä. Lisää chili ja tomaattipyree ja anna porista hetken. Kaada joukkoon valkoviintä ja mausta tomaattikastike sokerilla, suolalla ja pippurilla. Jaa lämmin tomaattikastike kalan ja tomaattien ympärille ja kaada päälle oliiviöljyä. Sirota päälle pilkottua, tuoretta yrttiä ja tarjoa leivän kanssa.

Turskasta tulee vielä maukkaampi jos se paloitellaan annospaloihin ja lihapuoli paistetaan ensin kuumassa paistinpannussa. Silloin se saa ruskistetun pinnan ja enemmän makua

VINKKI!
1-4 annosta voi valmistaa suoraan grillissä, ilman että uunia tarvitaan. Grillaa kala kauttaaltaan ja laita grillin päälle kansi, ota pois lämmöstä ja anna kypsyä grillin jälkilämmössä. Käytä mielellään lämpömittaria, turska on valmis kun se on 48-55 °C.

AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Vaihde: 020 773 8200
KULUTTAJAPALVELU
Puh. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-raportit