4 annosta
300 g juuriselleriä
400 g jauhoista perunaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
2 dl valkoviiniä
n. 5 dl hyvää kanalientä tai vettä
suolaa ja mustapippuria
2 dl kuohukermaa
Crostinit:
1 pieni patonki
oliiviöljyä
100 g pehmeää vuohenjuustoa
1 pkt (100 g) Hyvä Apaja kylmäsavukirjolohiviipaleita
hienonnettua ruohosipulia
Kuori ja paloittele selleri sekä perunat. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sellerit, perunat ja sipulit. Lisää valkoviini, kiehauta ja lisää kanalientä tai vettä niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää myös ripaus suolaa. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta keitto tasaiseksi ja lisää kuohukerma. Kiehauta keitto vielä kertaalleen ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Lisää myös tarvittaessa nestettä jotta keitto on hienostuneen paksua mutta ei puuromaista!
Crostinit:
Leikkaa patonki ohuiksi noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Sipaise pinnoille oliiviöljyä ja paahda viipaleet rapeiksi 220-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia. Voitele viipaleet pehmeällä vuohenjuustolla ja peitä kylmäsavukirjolohiviipaleella. Ripottele päälle ruohosipulia.
Tarjoile sellerisosekeitto kylmäsavukirjolohicrostinien kera.