4 annosta
200 g pientä kuviopastaa (esim. farfalle tai penne)
Kastike:
0,5 dl oliiviöljyä
3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl appelsiinimehua
2 tl Dijon-sinappia
ripaus suolaa ja sokeria
tuoretta mustapippuria myllystä
1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna, esim. ruohosipulia, tilliä, kirveliä, oreganoa
Lisäksi:
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 pieni kurkku
1 fenkoli
1 appelsiini
1 kerä rapeaa vihreää salaattia
n. 500 g Hyvä Apaja Savusiikaa
tuoreita yrttejä koristeluun
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastikkeen ainekset hyvin kulhossa. Kaada kastikkeen päälle vähän jäähtynyt, valutettu pasta. Kääntele kastike tasaisesti pastan joukkoon ja anna maustua 1-2 tuntia.
Puolita kirsikkatomaatit ja suikaloi kurkku sekä fenkoli. Fileeraa appelsiinilohkot kalvottomiksi. Revi salaatti haarukkapaloiksi. Poista savusiiasta nahka ja ota kokonaisesta kalasta reiluja paloja. Sekoita marinoituneen pastan joukkoon vihannekset ja salaatinlehdet. Kaada pastasalaatti tarjoiluvadille ja asettele päälle savusiikapalat. Koristele tuoreilla yrteillä.