n. 4 annosta
1 pieni kesäkurpitsa viipaleina
ripaus suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Kastike:
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
15 cm pala kurkkua raastettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
½ sitruunan mehu
2 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
n. 200 g Hyvä Apaja lämminsavustettua kirjolohta
1 ruukku rapeaa salaattia
2 tomaattia viipaleina
100 g fetaa murennettuna
4 pitaleipää
Levitä kesäkurpitsaviipaleet leivinpaperin päälle ja ripottele pinnoille suolaa. Anna viipaleiden itkettyä n. 15 minuuttia ja kuivaa ne sitten talouspaperilla. Paista viipaleet paistinpannulla oliiviöljyssä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa 10-15 minuuttia.
Halkaise pitaleivät ja kokoa niiden sisälle kesäkurpitsaa, kastiketta, lämminsavustettua kirjolohta, salaattia, tomaattia ja murennettua fetajuustoa. Tarjoile heti.