4 annosta
300 g Hyvä Apaja Savustettuja katkarapuja (1 pkt)
pieni kerä rapeaa vihreää salaattia
½ - 1 ruukku vesikrassia
1,5 dl valmiiksi keitettyjä herneitä (pakaste)
1 keltainen paprika
1,5 dl riisiä (+ n. 4,5 dl vettä ja ripaus suolaa riisin keittämiseen)
1,5 dl valmiiksi keitettyä maissia (pakaste tai säilyke)
pala tuorekurkkua
pala purjoa
tuoretta tilliä sekä koristeeksi tillinkruunuja
Kastike
50 g aiolia (1 prk savukatkarapupakkauksen mukana)
½ dl majoneesia
3 rkl oliiviöljyä
tilkka vettä
tilliä
mustapippuria
Keitä riisi kypsäksi valmistajan ohjeen mukaan ja jäähdytä laakealla vadilla.
Paloittele kuorittujen katkarapujen pyrstöt ja jätä samalla muutama pyrstö salaatin koristelua varten. Leikkaa salaatti, paprika ja tuorekurkku paloiksi. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi. Saksi krassia varsineen salaattiin mukaan. Lisää valutetut herneet ja maissit. Lisää jäähtynyt riisi ja paloitellut katkaravut. Sekoita salaattia varovasti, mielellään käsin. Koristele salaatti lopuilla katkaravun pyrstöillä, tillillä ja tillinkruunuilla.
Kastike
Pakkauksen mukana tullut aioli-dippi sopii mainiosti myös salaatinkastikkeen valmistukseen. Sekoita keskenään aioli, majoneesi, oliiviöljy ja pieneksi leikattu tilli. Jos kastike tuntuu liian paksulta, ohenna koostumusta juoksevammaksi vesitilkalla. Mausta lopuksi mustapippurirouheella oman maun mukaan. Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki!
Salaatin kanssa sopii myös Hyvä Apajan Sinappikastike, Tartarkastike ja Rapuchiliaioli.