Hyvä Apaja » Reseptit » Reissupatongit

Reissupatongit

4-5 annosta

Ainekset

Rouheinen patonkitaikina:

2,5 dl vettä

25 g hiivaa

1 tl suolaa

2 rkl öljyä

6 dl rouheisia sämpyläjauhoja

Täyte:

margariinia

1 ruukku jääsalaattia

n. 200 g Hyvä Apaja kirjolohipyöryköitä

200 g Hyvä Apaja rapuchiliaiolia

1 punainen suippopaprika

kurkkua

Reseptin on suunnitellut & kuvannut Kinuskikissa.

Valmistusohje

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon sämpyläjauhot desilitra kerrallaan. Jatka sekoittamista kädellä vaivaamalla, kun taikina muuttuu paksummaksi.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

Kumoa jauhotetulle pöydälle ja jaa kolmeen osaan. Leivo jokaisesta palasta pitkä tanko.

Laita tangot pellille leivinpaperin päälle ja vedä terävällä veitsellä pintaan vinot viillot. Anna kohota vielä 20-30 minuuttia.

Sivele pinta huoneenlämpöisellä vedellä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Jäähdytä liinalla peittämättä, jotta pinta säilyy rapeana.

Leikkaa patongit täyttämistä varten 2–3 palaan ja halkaise palat kahteen osaan. Levitä molemmille puoliskoille margariinia. Laita toiselle leivälle salaatinlehtiä. Leikkaa kirjolohipyörykät kahtia ja asettele puolikkaita salaatinlehtien päälle. Lusikoi päälle rapuchiliaiolia. Leikkaa paprikasta ja kurkusta viipaleita ja lisää aiolin päälle. Laita kanneksi toinen leipäpuolikas. Kääri patongit leivinpaperin tai muun paperin sisään, jotta leivät pysyvät kasassa.

Tämän reseptin on suunnitellut ja kuvannut Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi

Reseptiin liittyvät tuotteet
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Vaihde: 020 773 8200
KULUTTAJAPALVELU
Puh. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-raportit