4-5 annosta
Rouheinen patonkitaikina:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
6 dl rouheisia sämpyläjauhoja
Täyte:
margariinia
1 ruukku jääsalaattia
n. 200 g Hyvä Apaja kirjolohipyöryköitä
200 g Hyvä Apaja rapuchiliaiolia
1 punainen suippopaprika
kurkkua
Reseptin on suunnitellut & kuvannut Kinuskikissa.
Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon sämpyläjauhot desilitra kerrallaan. Jatka sekoittamista kädellä vaivaamalla, kun taikina muuttuu paksummaksi.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
Kumoa jauhotetulle pöydälle ja jaa kolmeen osaan. Leivo jokaisesta palasta pitkä tanko.
Laita tangot pellille leivinpaperin päälle ja vedä terävällä veitsellä pintaan vinot viillot. Anna kohota vielä 20-30 minuuttia.
Sivele pinta huoneenlämpöisellä vedellä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Jäähdytä liinalla peittämättä, jotta pinta säilyy rapeana.
Leikkaa patongit täyttämistä varten 2–3 palaan ja halkaise palat kahteen osaan. Levitä molemmille puoliskoille margariinia. Laita toiselle leivälle salaatinlehtiä. Leikkaa kirjolohipyörykät kahtia ja asettele puolikkaita salaatinlehtien päälle. Lusikoi päälle rapuchiliaiolia. Leikkaa paprikasta ja kurkusta viipaleita ja lisää aiolin päälle. Laita kanneksi toinen leipäpuolikas. Kääri patongit leivinpaperin tai muun paperin sisään, jotta leivät pysyvät kasassa.
Tämän reseptin on suunnitellut ja kuvannut Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi