4 annosta
400 g vaaleaa kalaa nahattomina fileinä (esim. ahven, siika tai kuha)
170 g katkarapuja liemessä
1 limetin mehu ja kuori raastettuna
1–1,5 tl suolaa
1 tl sokeria
2 salottisipulia hienonnettuna
1/2 punainen chilipalko hienonnettuna (poista siemenet)
2–3 rkl kalakastiketta
1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 pientä kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna)
voita ja öljyä paistamiseen
Salaatti
600 g uusia perunoita keitettynä
1 punasipuli hienonnettuna
1 dl thaibasilikaa hienonnettuna
3 rkl öljyä
2 rkl limetin mehua
ripaukset suolaa, mustapippuria ja sokeria
Tomaatti-kurkkusalsa
2 isoa tomaattia
1/2 kurkku
1 pieni sipuli
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valko- tai punaviinietikkaa
ripaukset suolaa, mustapippuria ja sokeria
Puolita uudet perunat ja sekoita niiden joukkoon kaikki muut perunasalaatin ainekset. Nosta salaatti jääkaappiin tekeytymään.
Lohko tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Kuutioi myös kurkku ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa.
Hienonna katkaravut veitsellä pieneksi hakkelukseksi ja kalafileet monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Yhdistä hienonnetut ravut ja kala kulhossa. Lisää joukkoon limetin kuori ja mehu, suola, sokeri, hienonnettu sipuli ja chili, kalakastike, hienonnettu korianteri ja kananmunan keltuaiset.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti mutta tasaisesti massaan.
Ota massasta lusikalla pieniä nokareita ja paista ne voin ja öljyn seoksessa molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Käsittele kakkusia varoen, etteivät ne hajoa.
Tarjoile rapukakut perunasalaatin ja salsan kera.