4 annosta
4 punaista kaunista omenaa
2 rkl voita
ripaus sokeria
ripaus suolaa
1 ruukku rapeaa salaattia
1 ruukku rucolaa
½ keskikokoinen kurkku
100 g tuoreita tai pakasteherneitä
Kastike:
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
2 rkl sitruunamehua
1 dl hienonnettua tilliä
100 g tuoreita tai pakasteherneitä hienonnettuna
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi:
1 pkt (150 g) Hyvä Apaja graavilohiviipaleita
ripaus pippuria
Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset jogurtin joukkoon ja nosta kastike jääkaappiin tekeytymään.
Revi salaatti ja rucola haarukkapaloiksi. Puolita kurkku pituussuunnassa (poista halutessasi siemenet teelusikalla) ja leikkaa paloiksi. Levitä salaatit vadille ja lisää päälle kurkku ja herneet.
Pese omenat huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi. Sulata voi paistinpannulla ja lisää ripaus sokeria ja suolaa. Lisää myös omenalohkot ja paista niihin kaunis kullanruskea pintaväri.
Nostele hieman jäähtyneet omenalohkot salaatille ja viimeistele graavilohiviipaleilla. Tarjoile jogurttikastikkeen kera.