10 kpl
1/2 prk (à 125 g) piparjuurituorejuustoa 120 g smetanaa
1/3 isoa (tai 1/2 pientä) punasipulia
80 g punaista cavi-artia TAI pastöroitua kirjolohenmätiä (Chipsters/Hyvä Apaja)
Muut ainekset
250 g Hyvä Apaja -kylmäsavulohiviipaleita
kevätsipulinvarsia
10 viipaletta ruisvuokaleipää
sitruunamehua
mustapippuria
Reseptin on suunnitellut ja kuvannut Kinuskikissa.
Yhdistä piparjuurituorejuusto ja smetana keskenään. Hienonna punasipuli. Sekoita sipuli ja cavi-art tai mäti tuorejuustoseoksen joukkoon.
Laita nokare täytettä lohiviipaleen päälle ja nosta reunat ympärille. Leikkaa kevätsipulinvarsista pätkiä ja solmi ne lohikäärön ympärille.
Leikkaa ruisvuokaleivästä sopivan kokoisia paloja. Nosta lohikääröt leipäviipaleiden päälle. Purista päälle sitruunamehua ja rouhi pinnalle mustapippuria. Viimeistele koristelu pieneksi leikatuilla kevätsipulinvarsilla.
Vinkki
Gluteenittomaksi vaihtoehdoksi sopii hyvin gluteeniton, paahtoleivän tapainen tumma viipaleleipä.
Tämän reseptin on suunnitellut ja kuvannut Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi