4-6 annosta, valmista risottoa 750 g
1 pkt (noin 1 kg) Hyvä Apaja -lipeäkalaa
Risotto
2 dl valkoviiniä
4 dl vettä
1 kalaliemikuutio
2 rkl oliiviöljyä
1 dl sipulikuutioita
2 1/2 dl risottoriisiä
1 kanelitanko
1 dl parmesaania raastettuna
2 rkl voita tai margariinia
mustapippuria
Pinnalle
ruohosipulisilppua tai rucolakrassia
parmesaanilastuja
karkeaksi rouhittua mustapippuria
Valmista lipeäkala pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. (Löydät sen myös täältä ››)
Risotto
Kuumenna viini, vesi ja liemikuutio kiehuvaksi. Lorauta öljy toiseen kattilaan, lisää sipulikuutiot ja kuullota ne läpikuultaviksi mutta älä ruskista.
Mittaa risottoriisi siivilään, huuhtaise kylmällä vedellä ja kaada kattilaan. Lisää joukkoon kanelitanko ja kuullota riisiä minuutti.
Lisää liemi kolmessa erässä: lisää lientä vasta kun edellinen erä on imeytynyt riisiin. Kokonaiskeittoaika on 15–20 minuuttia.
Poista kanelitanko ja sekoita mukaan parmesaaniraaste ja rasva. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa.
Pane kansi päälle ja anna risoton tekeytyä 5 minuuttia ennen syömistä. Viimeistele ruohosipulisilpulla tai rucolakrassilla, parmesaanista vuoluilla lastuilla ja pippurilla.