4-6 annosta, 3 dl kastiketta
1 pkt (noin 1 kg) Hyvä Apaja -lipeäkalaa
Juustokastike
2 1/2 dl maitoa
2 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
100 g sulatejuustoa pilkottuna (esim. maustamatonta Koskenlaskijaa)
suolaa
jauhettua muskottipähkinää
musta- tai valkopippurirouhetta
Bataatti-lanttupyree
kasviksia, suolaa, pippuria, nokare voita tai margariinia
Kuullotettu fenkoli-purjo
öljyä, fenkoli- ja purjoviipaleita, suolaa, pippuri, valkoista balsamicoa, silputtuja yrttejä
Valmista lipeäkala pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. (Löydät sen myös täältä ››)
Juustokastike
Mittaa kastikkeen aineet ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä hiljaa poreillen 3–5 minuuttia. Tarkista maku.
Annoksessa lisäksi
Bataatti-lanttupyree
Survo tai soseuta kypsät kasvispalat, sekoita joukkoon suolaa, pippuria ja nokare voita tai margariinia.
Kuullotettu fenkoli-purjo
Kuumenna öljy pannussa ja kuullota fenkoli- ja purjoviipaleet pannussa, miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes fenkoliviipaleet ovat lähes kypsiä. Älä ruskista. Mausta suolalla, pippurilla, valkoisella balsamicolla ja yrttisilpulla.