Hyvä Apaja » Reseptit » Lipeäkalaa ja juustokastiketta

Lipeäkalaa ja juustokastiketta

4-6 annosta, 3 dl kastiketta

Ainekset

1 pkt (noin 1 kg) Hyvä Apaja -lipeäkalaa

Juustokastike
2 1/2 dl maitoa
2 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
100 g sulatejuustoa pilkottuna (esim. maustamatonta Koskenlaskijaa)
suolaa
jauhettua muskottipähkinää
musta- tai valkopippurirouhetta

Bataatti-lanttupyree
kasviksia, suolaa, pippuria, nokare voita tai margariinia

Kuullotettu fenkoli-purjo
öljyä, fenkoli- ja purjoviipaleita, suolaa, pippuri, valkoista balsamicoa, silputtuja yrttejä

Valmistusohje

Valmista lipeäkala pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. (Löydät sen myös täältä ››)

Juustokastike
Mittaa kastikkeen aineet ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä hiljaa poreillen 3–5 minuuttia. Tarkista maku.

Annoksessa lisäksi

Bataatti-lanttupyree
Survo tai soseuta kypsät kasvispalat, sekoita joukkoon suolaa, pippuria ja nokare voita tai margariinia.

Kuullotettu fenkoli-purjo
Kuumenna öljy pannussa ja kuullota fenkoli- ja purjoviipaleet pannussa, miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes fenkoliviipaleet ovat lähes kypsiä. Älä ruskista. Mausta suolalla, pippurilla, valkoisella balsamicolla ja yrttisilpulla.

AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Vaihde: 020 773 8200
KULUTTAJAPALVELU
Puh. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-raportit