n. 8 annosta
Pohja
150 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
Täyte
1 pieni purjosipuli
1 rkl rypsiöljyä
200 g ranskankermaa
2 kananmunaa
2 tl sinappia
2 tl wasabitahnaa
1 dl hienonnettua tilliä
1 dl raastettua parmesaania
300 g Hyvä Apaja Graavilohiviipaleita
(pippuria)
Tarjoiluun
vihreää salaattia
Mittaa kulhoon pehmeä voi ja jauhot. Nypi murumaiseksi seoksesi ja sekoita nopeasti joukkoon kylmä vesi. Painele taikina piirakkavuoan (tai irtopohjavuoan) pohjalle ja reunoille.
Halkaise ja pese purjo. Hienonna purjosipuli suikaleiksi ja kuullota suikaleet pehmeäksi öljytilkassa.
Sekoita kulhossa ranskankerma, kananmunat, sinappi, wasabi, tilli, parmesaani ja hieman jäähtynyt purjosipuli. Kaada seos piirakkapohjalle. Asettele pinnalle graavilohiviipaleet ja halutessasi hyppysellinen pippuria.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Täytteen tulee olla juuri ja juuri hyytynyt. Jäähdytä ja tarjoile vihreän salaatin kera.