Hyvä Apaja » Reseptit » Lämmin graavilohipiirakka

Lämmin graavilohipiirakka

n. 8 annosta

Ainekset

Pohja
150 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä

Täyte
1 pieni purjosipuli
1 rkl rypsiöljyä
200 g ranskankermaa
2 kananmunaa
2 tl sinappia
2 tl wasabitahnaa
1 dl hienonnettua tilliä
1 dl raastettua parmesaania
300 g Hyvä Apaja Graavilohiviipaleita
(pippuria)

Tarjoiluun
vihreää salaattia

Valmistusohje

Mittaa kulhoon pehmeä voi ja jauhot. Nypi murumaiseksi seoksesi ja sekoita nopeasti joukkoon kylmä vesi. Painele taikina piirakkavuoan (tai irtopohjavuoan) pohjalle ja reunoille.

Halkaise ja pese purjo. Hienonna purjosipuli suikaleiksi ja kuullota suikaleet pehmeäksi öljytilkassa.

Sekoita kulhossa ranskankerma, kananmunat, sinappi, wasabi, tilli, parmesaani ja hieman jäähtynyt purjosipuli. Kaada seos piirakkapohjalle. Asettele pinnalle graavilohiviipaleet ja halutessasi hyppysellinen pippuria.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Täytteen tulee olla juuri ja juuri hyytynyt. Jäähdytä ja tarjoile vihreän salaatin kera.

Reseptiin liittyvät tuotteet
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Vaihde: 020 773 8200
KULUTTAJAPALVELU
Puh. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-raportit