5 annosta
3 pientä salottisipulia
¼ salaattifenkolia
½ valkosipulin kynsi
1 dl kuivaa valkoviiniä
½ kg Hyvä Apaja sinisimpukoita
1 l vettä
3 dl kermaa
½ l maitoa
suolaa
valkopippuria myllystä
Krassi-cheddartoast:
60 g raastettua cheddarjuustoa
1/2 rasiaa tuoretta vesikrassia
6 paahtoleipäviipaletta
voita
suolaa
mustapippuria myllystä
Hienonna salottisipulit, valkosipuli ja fenkoli. Kiehauta kasvikset valkoviinissä, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Lisää pestyt sinisimpukat ja vesi. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja keitä, kunnes jäljellä on 2/3. Lisää kerma ja maito simpukkaliemeen ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Vaahdota sauvasekoittimella kuohkeaksi vaahdoksi ennen tarjoilua. Annostele lautaselle simpukat, kaada päälle keitto ja tarjoile krassi-cheddartoastin kanssa.
Krassi-cheddartoast:
Aja raastettu cheddarjuusto ja krassi monitoimikoneessa massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä massa kuudelle leivälle ja laita 2 leipäsiivua tahnapinnat vastakkain. Voitele paistopinnat voilla ja paista pannussa kullanruskeaksi. Leikkaa leipien reunat pois ja sitten kolmioiksi. Lämmitä toastit uunissa ennen tarjoilua.