8 suupalaa
2 pientä kesäkurpitsaa tai 1 keskikokoinen
ripaus suolaa
1 sitruunan mehu
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl piparjuuritahnaa
ripaus mustapippuria
1 pkt (100 g) Hyvä Apaja Kylmäsavukirjolohiviipaleita
1 dl hienonnettua ruohosipulia (tai tilliä)
Pese kesäkurpitsat ja höylää niistä juustohöylällä tai mandoliinilla ohuita pitkiä viipaleita. Levitä viipaleet leivinpaperille ja ripottele pinnoille suolaa. Purista päälle sitruunan mehu. Anna tekeytyä hetki.
Mausta tuorejuusto piparjuuritahnalla ja mustapippurilla.
Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla. Levitä päälle kylmäsavukirjolohiviipaleet (leikkaa kylmäsavukirjolohiviipaleita tarvittaessa pienemmiksi, jotta riittävät). Levitä lohiviipaleen päälle tuorejuustoa ja ripottele pinnalle ruohosipulia. Kääri kesäkurpitsaviipale täytteineen tiiviiksi rullaksi ja nosta tarjoilulautaselle. Tarjoile heti!