Hyvä Apaja » Reseptit » Katkarapu-kylmäsavulohi-bouillabaisse

Katkarapu-kylmäsavulohi-bouillabaisse

4 annosta

Ainekset

1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
1 fenkoli
3 kiinteää keskikokoista perunaa
1 rkl voita
2 rkl rypsiöljyä
8 dl hyvää kalalientä
2 dl valkoviiniä
ripaus sahramia
muutama oksa timjamia
muutama oksa lehtipersiljaa
6 kypsää tuoretta tomaattia (tai 1 prk hyviä, kokonaisia säilyketomaatteja)
suolaa
mustapippuria
1 prk (n. 170 g) katkarapuja liemessä (valutettuina)
1 pkt (150 g) Hyvä Apaja Kylmäsavulohiviipaleita

Viimeistelyyn
hienonnettua lehtipersiljaa tai timjamia

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi perunat.

Kuullota sipulit pehmeäksi kattilassa voin ja rypsiöljyn seoksessa. Lisää kattilaan peruna sekä fenkoli ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää kalaliemi, valkoviini, sahrami ja yrttien oksat. Anna kiehua kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

Poista sillä aikaa tomaateista siemenet ja kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi. Suikaloi kylmäsavulohiviipaleet. Lisää keittoon tomaatit ja anna kiehua hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lisää lopuksi valutetut katkaravut ja kylmäsavulohisuikaleet. Viimeistele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla tai timjamilla.

Reseptiin liittyvät tuotteet
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Vaihde: 020 773 8200
KULUTTAJAPALVELU
Puh. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-raportit