4 annosta
600 g vaaleaa kalaa fileinä
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
suolaa ja valkopippuria
sitruunaa
paistamiseen voita ja rypsiöljyä
Lohkoperunat
6 isoa kiinteää perunaa
2 rkl rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
Tarjoiluun
100 g (1/2 rasiaa) Hyvä Apaja Remouladekastiketta
Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita perunoihin öljy ja mausteet uunivuoassa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia riippuen lohkojen paksuudesta.
Sillä aikaa, kun perunat kypsyvät uunissa, valmista kalapuikot. Leikkaa kalafileet puoliksi. Isot kalafileet voi puolittaa vielä toiseen kertaan. Sekoita vehnäjauhoihin suolaa ja valkopippuria. Pyörittele kalafileet lautasella ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Paista kullanruskeiksi ja rapeiksi pannulla voin ja öljyn seoksessa.
Tarjoa kalapuikot lohkoperunoiden ja remouladekastikkeen kera.