Hyvä Apaja » Reseptit » Itse tehdyt kalapuikot

Itse tehdyt kalapuikot

4 annosta

Ainekset

600 g vaaleaa kalaa fileinä

1 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

2 dl korppujauhoja

suolaa ja valkopippuria

sitruunaa

paistamiseen voita ja rypsiöljyä

Lohkoperunat

6 isoa kiinteää perunaa

2 rkl rypsiöljyä

suolaa ja mustapippuria

1 tl kuivattua timjamia

Tarjoiluun

100 g (1/2 rasiaa) Hyvä Apaja Remouladekastiketta

Valmistusohje

Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita perunoihin öljy ja mausteet uunivuoassa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia riippuen lohkojen paksuudesta.

Sillä aikaa, kun perunat kypsyvät uunissa, valmista kalapuikot. Leikkaa kalafileet puoliksi. Isot kalafileet voi puolittaa vielä toiseen kertaan. Sekoita vehnäjauhoihin suolaa ja valkopippuria. Pyörittele kalafileet lautasella ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Paista kullanruskeiksi ja rapeiksi pannulla voin ja öljyn seoksessa.

Tarjoa kalapuikot lohkoperunoiden ja remouladekastikkeen kera.

Reseptiin liittyvät tuotteet
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Vaihde: 020 773 8200
KULUTTAJAPALVELU
Puh. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-raportit