4-6 annosta
1 pkt (n. 1 kg) Hyvä Apaja Lipeäkalaa
Kuorrutus
100 g fetajuustoa
100 g juustoraastetta
1 dl tuoreyrttejä silputtuna (esim. basilika, oregano, persilja)
4 valkosipulin kynttä murskattuna
3/4 dl pinjansiemeniä tai pähkinärouhetta
Salaatti
1 ps vihreää salaattimixiä
1 punasipuli ohuina viipaleina
1 keltainen paprika suikaleina
12 kirsikkatomaattia halkaistuina
12 oliivia
merisuolahiutaleita
mustapippuria
oliiviöljyä
balsamicosiirappia
Avaa pakkaukset ja kuivaa lipeäkalapalojen pinta talouspaperiin.
Valitse uunivuoka johon kalapalat sopivasti mahtuvat, voitele vuoka ja siirrä kalapalat vuokaan.
Murenna fetajuusto kulhoon. Lisää juustoraaste, yrttisilppu, murskatut valkosipulin kynnet ja pinjansiemenet tai pähkinärouhe. Sekoita hyvin. Jaa täyte kalapaloille ja taputtele se kalan pintaan kiinni.
Paista uunissa 175 asteessa 20–25 minuuttia.
Valmista salaatti ja jaa se lautasille. Mausta merisuolahiutaleilla, mustapippurilla, oliiviöljyllä ja balsamicosiirapilla. Nosta kuorrutetut kalapalat päälle.
Tiesitkö?