6 annosta
Hyvä Apaja Kirjolohifilee
0,5–1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 salaattifenkoli suikaleina
1 limetin mehu
100 g fetajuustoa
Lisäksi
1 ruukku vihreää salaattia
1/2 kurkku
3 rkl salaattisiemeniä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa ja sokeria
Leikkaa kirjolohifileestä 6 annospalaa. Leikkaa niiden keskelle viilto niin, ettet leikkaa nahan läpi. Taita palat perhosiksi. Nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
Mausta palat suolalla ja mustapippurilla. Sekoita limetin mehu fenkolisuikaleiden joukkoon ja lusikoi seosta kirjolohiperhosten päälle. Murenna pinnalle vielä fetajuusto.
Paista perhosia 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Revi salaatti haarukkapaloiksi ja suikaloi kurkku. Levitä salaatti ja kurkkusuikaleet vadille ja ripottele päälle salaattisiemenet. Sekoita öljy, valkoviinietikka, suola ja sokeri kastikkeeksi ja pirskottele se salaatille. Nostele kalapalat viereen ja tarjoile.