4 annosta
3 porkkanaa
2 punaista paprikaa
2 ruukkua romainesalaattia
300 g Hyvä Apaja Graavilohiviipaleita
1 dl suolapähkinöitä
tuoretta minttua tai basilikaa
Kastike
1 limen mehu
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sokeria
0,5 tl chilijauhetta tai murskattua kuivaa chiliä
3 rkl rypsiöljyä
Kuori ja suikaloi porkkanat. Suikaloi myös paprika ja revi romainesalaatti haarukkapaloiksi. Kääntele kasvikset sekaisin kulhossa ja jaa lautasille.
Leikkaa graavilohiviipaleet pitkiksi kapeiksi paloiksi ja nostele annosten päälle. Rouhi pähkinät ja ripottele ne salaatille. Viimeistele tuoreella mintulla tai basilikalla.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja mausta salaatti vielä kastikkeella. Tarjoile heti!
Vinkki:
Jos tarjoilet graavilohisalaatin alkuruokana, katso myös Hyvä Apaja -kalareseptit pääruoiksi!