4 portioner
1 morot
ca 15 cm bit gurka
6 rädisor
100 g sockerärter
1 kruka thaibasilika
1 litet huvud krispig sallad
1 paket (150 g) Chipsters gravad lax med basilika, skivad
16 st rispapperark
Sås:
0,5 dl soja
0,5 dl sweet chili-sås
2 msk risvinäger
en nypa socker
Tvätta grönsakerna och skala moroten. Strimla eller skär allt i tunna skivor.
Lösgör basilikabladen.
Blanda samman alla ingredienserna till såsen.
Strimla salladen och gravlaxskivorna.
Fukta rispappret med vatten, antingen för hand eller med en bakpensel. Lägg 1-2 msk av fyllningarna på varje rispapper och vik upp kanterna ovanpå fyllningen. Rulla ihop till täta rullar och lägg upp på ett serveringsfat.
Portionera upp såsen i små skålar.
Doppa rullarna i såsen under måltiden.