Hyvä Apaja » Recept » Varm gravlaxpaj

Varm gravlaxpaj

ca 8 portioner

Ingredienser

Botten
150 g mjukt smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning
1 liten purjolök
1 msk rypsolja
200 g crème fraîche
2 ägg
2 tsk senap
2 tsk wasabipasta
1 dl finhackad dill
1 dl riven parmesan
300 g Hyvä Apaja gravlaxskivor

Till servering
grönsallad

Tillagning

Mät upp mjukt smör och mjöl i en skål. Arbeta ihop degen så att den blir smulig och rör snabbt ner kallt vatten. Tryck ut degen på bottnen och kanterna av en form (eller en form med löstagbar botten).

Skär itu purjolöken och tvätta den. Strimla purjon fint och fräs strimlorna mjuka i en skvätt olja. Blanda samman crème fraîche, ägg, senap, wasabipasta, dill, parmesan och den något avsvalnade purjolöken i en skål. Häll blandningen över pajbottnen. Placera gravlaxskivorna på ytan.

Grädda pajen i ugn i 200 C i 30–40 minuter, tills fyllningen nätt och jämnt stelnat. Låt svalna och servera med grönsallad.

Recept-relatade produkter
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten