4 portioner
Ca. 200 g Hyvä Apaja varmrökt regnbågslax eller regnbågslaxfilé
Rödkålscoleslaw:
200 g rödkål
1 liten rödlök
en nypa salt
en nypa socker
2 msk crème fraiche eller smetana eller majonnäs
några droppar tabasco
svartpeppar
Salsa:
2 tomater, tärnade
2 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt och socker
finhackad basilika
Dessutom behövs:
sallad
tacoskal
Skär rödkålen och löken i tunna skivor. Smaksätt med salt och socker. Tryck på strimlorna med t ex en träslev för att pressa ut vätska, och låt stå en stund. Häll sedan bort eventuell överflödig vätska och rör ner crème fraiche, tabasco och färsk svartpeppar.
Blanda samman ingredienserna till salsan.
Fyll tacoskalen med varmrökt regnbågslax, rödkålscoleslaw, salsa och sallad. Servera genast!