Hyvä Apaja » Recept » Sellerisoppa och crostini med kallrökt regnbågslax

Sellerisoppa och crostini med kallrökt regnbågslax

4 portioner

Ingredienser

300 g rotselleri

400 g mjölig potatis

1 lök

3 vitlöksklyftor

2 msk smör

2 dl vitt vin

ca 5 dl god hönsbuljong eller vatten

salt och svartpeppar

2 dl vispgrädde

Crostini:

1 liten baguette

olivolja

100 g mjuk getost

1 paket (100 g) Hyvä Apaja kallrökt regnbågslax, skivad

finhackad gräslök

Tillagning

Skala selleri och potatis och skär dem i bitar. Hacka lök och vitlök. Smält smöret i en kastrull och fräs selleri, potatis och lök. Tillsätt vitt vin, låt koka upp och tillsätt hönsbuljong eller vatten så att rotsakerna precis täcks. Tillsätt också en nypa salt. Koka upp, och låt sedan småkoka tills rotsakerna är mjuka. Mixa soppan slät och tillsätt vispgrädde. Låt koka upp på nytt och kontrollera smaken. Tillsätt vid behov salt och svartpeppar. Tillsätt också vid behov vätska -- soppan ska vara rätt tjock men ändå inte grötig!

Crostini:

Skär baguetten i tunna, ca 1 cm tjocka skivor. Pensla olivolja på ytan och rosta skivorna frasiga i 220 graders ugnsvärme i ca 5 minuter. Bred mjuk getost på brödskivorna och lägg en skiva kallrökt regnbågslax ovanpå. Strö gräslök över.

Servera sellerisoppan med regnbågslaxcrostini.

Recept-relatade produkter
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten