4 portioner
300 g Hyvä Apaja Rökta räkor (1 pkt)
1 liten knippe spröd grön sallad
½ - 1 kruka vattenkrasse
1,5 dl färdigt kokta ärter (djupfryst)
1 gul paprika
1,5 dl ris (+ ca 4,5 dl vatten och en nypa salt till att koka ris)
1,5 dl färdigt kokt majs (djupfryst eller konserv)
en bit färsk gurka
en bit purjo
färsk dill samt dillkronor för garnering
Sås
50 g aioli (1 burk med förpackningen)
½ dl majonnäs
3 rkl olivolja
lite vatten
dill
svartpeppar
Koka riset enligt anvisningarna på risförpackningen och låt svalna på ett brett fat.
Skär de skalade räkstjärtarna i bitar och lämna några hela stjärtar för garnering. Skär sallad, paprika och färsk gurka i bitar. Strimla purjon. Klipp krasse med skaft i salladen. Tillsätt avrunna ärter, majs, avsvalnat ris samt räkbitarna. Blanda salladen försiktigt, gärna för hand. Garnera salladen med resten av räkstjärtarna, dill och dillkronor.
Sås
Aiolin som finns i förpackningen passar bra även till salladsås. Blanda ihop aioli, majonnäs, olivolja och fint skuren dill. Om såsen är för tjock gör den tunnare med lite vatten. Smaksätt till slut med svartpepparkross enligt egen smak. Servera med salladen.
Tips!
Med salladen passar också Hyvä Apaja Senapssås, Tartarsås och Kräftchiliaioli.