8-10 portioner
1 knippe grön sparris
1 msk rypsolja
1 gurka
1 l jordgubbar
2–3 salladshuvuden
500 g Hyvä Apaja gravad lax, skivad
200 g fetaost
Dressingen
3 dl naturell yoghurt
saften från 2 lime och skalet från 1 lime
0,5–1 tsk salt
0,5–1 tsk socker
svartpeppar
1 tsk Dijonsenap
2 dl färsk finhackad mynta eller basilika
Skär bort ca 2 cm av den träiga delen av sparrisen. Dela sparrisen i 3–4 cm långa delar. Hetta upp rypsoljan i en stekpanna och stek sparrisen i 2–3 minuter. Lägg upp sparrisen på ett fat. Krydda lätt med salt och svartpeppar.
Tvätta och klyv gurkan, skär den sedan i bitar. Rensa jordgubbarna och dela dem i halvor. Riv salladen i munsbitar.
Lägg upp salladen, gurkan och jordgubbarna samt den gravade laxen på ett fat. Lägg sparrisen ovanpå och toppa med smulad fetaost. Blanda ingredienserna till dressingen i en skål, rör om noggrant. Kontrollera smaken. Häll dressingen över salladen och servera.