4 portioner
4 röda vackra äpplen
2 msk smör
en nypa socker
en nypa salt
1 kruka krispig sallad
1 kruka ruccola
½ medelstor gurka
100 g färska eller djupfrysta ärter
Dressing:
2 dl tjock naturell yoghurt
2 msk citronsaft
1 dl finhackad dill
100 g färska eller djupfrysta ärter, finhackade
2 tsk honung
en nypa salt
en nypa svartpeppar
Dessutom behövs:
1 paket (150 g) Hyvä Apaja gravad lax, skivad
en nypa peppar
Tillred först dressingen. Rör ner alla ingredienser i yoghurten och låt stå kallt en stund.
Riv salladen och ruccolan i munsbitar. Skär itu gurkan på längden (fröna kan tas bort med en tesked) och skär i bitar. Bred ut salladen på ett fat och lägg på gurka och ärter.
Tvätta äpplena noggrant och skär dem i klyftor. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt en nypa socker och salt. Stek äppelklyftorna så de blir vackert gyllenbruna på ytan.
Låt dem svalna lite grann och lägg dem sedan ovanpå salladen. Lägg gravlaxskivor överst. Servera med yoghurtsås.